Kies jij vanuit angst of vanuit liefde?

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 10:53

Twee wegen die je kunt kiezen, beide geven je een antwoord maar wel met een totaal andere uitkomst.

 

Wow, wat is er de afgelopen weken veel gebeurd, gezegd en veranderd. Van een leven waarin alles mogelijk was naar een leven met aanpassingen, beperkingen en regels. En dan 'krijgen' we langzaam aan meer vrijheid en dan.....Tja, en dan... Nu mogen we weer gaan 'wennen' aan de stukjes vrijheid die we 'krijgen', terwijl dit een aantal weken geleden zo vanzelfsprekend was.

 

Ik realiseer met donders goed wat een impact deze periode op veel mensen heeft gehad en dat vind ik heel erg, laat ik daar duidelijk over zijn. Persoonlijk heb ik (over het algemeen) genoten van de afgelopen periode. Geen race tegen de klok, geen drama om mijn dochter uit bed te krijgen, geen files en vooral meer rust. Iets dat ik eigenlijk heel goed kon gebruiken.

 

Mijn man en ik hebben een geweldige dochter van net 5 jaar oud (ja ja, jarig geweest tijdens de 'inteligente lockdown' dus geen feestje maar aan het eind van de dag zei ze "mama ik heb het leukste feestje ooit gehad!'. Hoe mooi is dat?!) en zij was altijd vatbaar voor virussen die rond dwarrelen. Rond haar 2e levensjaar is dit begonnen en bestond ons leven vooral uit wekelijks ziekenhuisbezoekjes, ziekenhuisopnames, veel medicatie, waakzame nachten en heel veel angst ervaren. Door haar vatbaarheid waren wij altijd al heel alert op de gezondheid van de mensen om ons heen. Is er iemand niet lekker dan hielden wij al afstand en het 100x per dag handen wassen ritueel zat ook al in ons systeem. Het bericht dat de scholen dicht moesten vond ik dan ook helemaal niet erg! Zoals je wellicht begrijpt vond het een fijn en vooral veilig gevoel dat onze dochter even niet naar school hoefde. 

 

Toen 2 weken gelden werd aangekondigd dat de scholen weer rustig mochten opstarten raakte ik in paniek. Wat?? Nee, dit kan nog helemaal niet, het virus is nog aanwezig, is er wel voldoende onderzoek naar de verspreiding onder kinderen gedaan, balblabla.... Ik maakte mezelf gek met al deze gedachtes en vragen. Wauw, waar was die moeder (ik dus) die in die fijne energie zat gebleven? Compleet weggeveegd door een bericht... Een paar dagen heb ik mezelf een soort van toestemming gegeven om eens lekker in mijn eigen verhaal te verdwalen. En wat deed ik, mijn telefoon was mijn sparringspartner en ik hield gesprekken met moeders die ook vooral angst hadden om de kinderen weer naar school te laten gaan. Was dit een bewuste keuze? Nee eigenlijk niet, maar de energie van angst is een super lage energie en dus kon ik niks anders doen dan alles vanuit deze lage energie aantrekken. Zo belanden we vaak ook ik een vicieuze cirkel, maar dat is weer een ander onderwerp :). 

 

Na een paar dagen had ik flink de balen van dit verhaal gekregen en kwam het besef dat wat ik nu deed me niet verder ging helpen, het was tijd om opnieuw te kiezen. Wat wil IK? Wat ik vervolgens heb gedaan is onderzocht waar dit gevoel van angst en onzekerheid vandaan kwam. Ik mocht weer terug naar mijn innerlijke wereld, terug naar mijn essentie. Weer goed in contact komen met mijn waarheid maar ook met mij verlangens. Want al die gedachtes en vragen die zowat mijn hele systeem hadden overgenomen, was dit wel mijn verhaal? Was het misschien deels mijn verhaal? of was het helemaal niet mijn verhaal? Ik weet dat een groot stuk van mijn angst voortkomt uit de ervaringen en zorgen van de afgelopen jaren. Dit zal ik altijd met me meedragen en het mag er zijn maar ik wil niet de rest van mijn leven keuzes maken vanuit angst. Ik kan niet in de toekomst kijken en dat wil ik eigenlijk ook helemaal niet. Daarom heb ik met mezelf de deal gemaakt om te leven in het moment, in het hier en nu. Ik ben me er heel bewust van dat we alleen vandaag hebben en daar wil ik elke dag het mooiste in ervaren. Dit betekent ook dat ik elke dag weer nieuwe keuzes mag maken en ik moet je eerlijk zeggen dat het voor mij een speelveld is dat me zoveel vrijheid geeft! 

 

De afgelopen 2 weken heb ik onze dochter dus nog thuis gehouden en genoten van onze tijd samen, heerlijk! Een paar dagen geleden voelde ik heel sterk dat ik opnieuw mocht kiezen. Ik heb gekozen om de situatie vanuit liefde te bekijken en angst los te laten. Gister is mijn dochter voor het eerst weer naar school gegaan. Ja, een beetje spanning bij het afzetten op school was bij ons beide voelbaar maar hé, ook dat is oké. Toen ik haar blije gezichtje zag bij het ophalen en de enthousiaste verhalen aanhoorde maakte mijn hart een sprongetje en voelde ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.

En nu zit ik met een heerlijke kop koffie mijn aller eerste blog te schrijven en voel ik me relaxt en blij. Een gevoel wat ik vooraf niet kon bedenken met de keuze die ik maakte ;). En precies dit is nou zo'n mooi voorbeeld van een keuze maken vanuit liefde, vanuit jouw innerlijke wereld, vanuit jouw essentie of hoe je het ook wilt noemen,  je ontvangt deze energie weer terug in je realiteit. 

 

Waar ik je met deze blog heel graag bewust van wil maken is dat je altijd opnieuw mag kiezen en als een situatie voor jou niet fijn voelt, tune dan eens bij jezelf in, maak contact met je innerlijke wereld en kijk wat er dan naar boven mag komen. Kies altijd voor jou eigen waarheid en durf keuzes te maken vanuit liefde. Wat je ook kiest, het is altijd goed alleen zijn de uitkomsten wel echt anders.

 

Dus mijn vraag aan jou is; Kies jij vanuit angst of kies jij vanuit liefde?

Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

 

Liefs Priscilla

 

PS:

Als je ook meer vanuit liefde wilt gaan leven en ook naar wilt gaan handelen, keuzes maken dus, maar je vraagt je af 'HOE DAN'? Stuur me dan een bericht of e-mail via info@priscillamassaar.nl en ik geef je antwoord op deze vraag in een gratis InspiratieTalk!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.