Wat als alle emoties er gewoon mogen zijn?

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 12:40

De telefoon gaat en krijgt een bericht met minder leuk nieuws. BAM, je wordt door het bericht overvallen en vanaf dat moment wordt er van alles geactiveerd in je lichaam. 

 

Je voelt van alles in je lichaam gebeuren. Misschien voel je rode wangen opkomen, misschien krijg je spontaan pijn in je buik of misschien voel je de eerste tranen opkomen. Je houd je zo sterk mogelijk en probeert dat de persoon aan de andere kant van de lijn zo min mogelijk meekrijgt van jouw emoties. Je houdt je tranen in, je spreekt je gedachtes niet uit, even diep inademen en vooral doorpraten.
Maar dan, als je ophangt komen alle emoties eruit. Het voelt als een explosie, je wilt het tegenhouden maar dat gaat niet meer. Alles wat je de afgelopen minuten hebt opgekropt komt er als een stortvloed uit. 

Wat wij als vrouwen heel vaak doen is onze emoties onderdrukken. We willen niet laten zien dat we zwak zijn, we willen ons niet zo voelen, we willen niet laten zien dat het even niet goed met ons gaat of we willen niet de pijn van die situatie ervaren. Hiervoor hebben we een (automatisch) mechanisme ontwikkeld om alles wat we niet leuk vinden weg te duwen. Voor sommige vrouwen werkt dit prima. Als dit voor jou goed werkt blijf het dan vooral op jouw manier doen. Maar voor mij werkt het niet op deze manier.


Ik ben heel benieuwd, werkt het voor jou om je emoties te negeren of te onderdrukken? Is dit voor je de oplossing om je snel weer beter te voelen?  

 

Als het negeren of onderdrukken van je emoties voor jou ook niet werkt dan heb ik een paar mooie vragen voor je:

Hoe zou het zijn als al je emoties er gewoon mogen zijn?

Hoe zou het zijn als je je emoties durft te uiten?

Hoe zou het zijn als je je gewoon even k*t mag voelen?

Hoe zou het zijn als je geen oordeel hebt over hoe je je op dat moment voelt?

Hoe zou het zijn al jij jezelf accepteert met alle emoties die er op dat moment door jou heengaan?

 

Wat als al je emoties er gewoon mogen zijn?

Mijn heeft het in ieder geval 3 dingen opgeleverd: 

1. Ik krop mijn emoties niet meer op. 

2. Mijn emotionele emmer loopt niet meer over.

3. Ik kan een situatie makkelijker loslaten. 

 

Waar ik je met met deze blog heel graag bewust van wil maken is dat je altijd een keuze hebt hoe je met je emoties wilt omgaan. Geef jezelf over aan wat er op dit moment aanwezig is, je mag gaan doorvoelen en ervaren wat dit met je doet om het vervolgens te kunnen accepteren. Ik snap dat je nu misschien denkt 'Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan!'. En daar heb je helemaal gelijk in! Maar ik ook op dat punt gestaan waar jij nu staat en ik heb ervoor gekozen dat al mijn emoties er gewoon mogen zijn en het maakt alles zoveel makkelijker. Dat gun ik jou ook en als ik het kan kan jij het zeker!

 

Liefs Priscilla

 

PS. Vind jij het lastig om me je emoties om te gaan en zou je hier persoonlijke tips voor willen ontvangen? Stuur me dan een e-mail of berichtje op social media dan plan ik graag een gratis inspiratiegesprek van 30 minuten met je in om je hiermee verder te helpen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.