Je hoeft het niet alleen te doen

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 14:36

Misschien heb je het wel vaker gehoord 'je hebt niemand nodig, het enige wat je hoeft te doen is op jezelf te vertrouwen'. 

En voor een groot deel ben ik het hiermee eens en ik zal je uitleggen waarom.

 

Het mooie aan de karaktereigenschap hooggevoeligheid is dat je van alles uit je omgeving aanvoelt of oppikt. Je bent goed ingesteld op alles wat er buiten jou gebeurt, er is niks wat aan jouw aandacht zal ontsnappen. Tegelijkertijd is dit iets wat hooggevoelige personen bergen energie kost. Het altijd aan staan en alert zijn is iets intensiefs en alles wat intensief is, mentaal of lichamelijk, kost energie.

 

Een van de meest voorkomende klachten bij hooggevoelige personen is moeheid, een gebrek aan energie. Om je energie te kunnen managen leer ik de vrouwen die ik begeleid om i.p.v. naar buiten gekeerd te zijn om juist naar binnen te keren. Wat gebeurt er in jouw binnen wereld? En ga daarmee aan de slag. De eerste winst die je hiermee behaalt is dat je je energie aan jezelf te besteed, aan iets wat je uiteindelijk ook weer iets gaat opleveren.

 

Wat ik mijn vrouwen ook leer daar naar binnen te keren is om te leren vertrouwen op zichzelf en op de wijsheid die zij met zich meedragen. Je bezit namelijk een schat aan wijsheid in je jezelf alleen is het door de jaren heen ondergesneeuwd door allerlei overtuigingen, gedachtes, patronen en gewoontes die je zijn aangeleerd of misschien juist afgeleerd. Wat de exacte reden ook is, grote kans dat je nog niet weet hoe je bij deze schat aan wijsheid kan komen. 

 

De reden waarom ik vrouwen leer naar binnen te keren is om de antwoorden in zichzelf te ontdekken. Jij weet namelijk als de beste wat wel en niet goed voor je is. In de loop der jaren heb je je dermate aangepast en afhankelijk gemaakt van de buitenwereld waardoor je dit deel van jezelf niet meer kan bereiken en twijfelt je aan jezelf. Door hier bewust mee aan de slag te gaan kan je weer contact maken met dit deel en zal je zelfvertrouwen weer gaan groeien en bloeien.

 

Maar betekent het naar binnen keren dan dat je alles alleen moet doen?

Nee, helemaal niet. Naar binnen keren is niks meer dan voelen wat jouw behoeftes en verlangens zijn. Niet wat iemand anders van je verwacht, nee, wat wil jij?. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je stapje voor stapje onafhankelijk wordt van personen en materialen om je heen waardoor jij jouw eigen pad kan gaan bewandelen en leven vanuit wie jij werkelijk bent. Maar het is wel belangrijk om je te beseffen met wie je omgaat en wat voor invloed deze personen op jou hebben. 

 

Vanmorgen sprak ik een fantastische vrouw die mij deed beseffen dat je het JUIST NIET alleen hoeft te doen. Jij bent de persoon die het innerlijke werk kan doen (door naar binnen te keren) en daarnaast kan je de mensen om je heen verzamelen die je aanmoedigen, je begeleiden en die accepteren wie jij bent en wat je doet. Omring je met mensen die in jou en jouw dromen geloven, die geen verwachtingen van je hebben, waar je je veilig en op je gemak voelt. Want juist die mensen zijn heel fijn om in je leven te hebben.

 

Niemand is gemaakt om alles alleen te doen dus ga ook op zoek naar de mensen die jou verder kunnen helpen in jouw situatie. Omring je met mensen waar je van kan leren en die je vertrouwen geven. Het innerlijk werk is aan jou maar je hoeft het niet alleen te doen!

 

P.S. Als jij op zoek bent naar iemand die jou verder kan helpen op het gebied van omgaan met je hooggevoeligheid en om het contact met jouw innerlijke wereld te versterken, dan help ik je graag! Elke maand heb ik een aantal plekjes vrij voor een gratis inspiratiesessie waarin ik meevoel in jouw persoonlijke situatie en kijken we wat jij nodig hebt om te groeien en te bloeien. Als je hier interesse in hebt dan kan je hier je gratis sessie aanvragen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.