Weet jij dat achter weerstand altijd een verlangen zit?

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 08:00

Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen mijn leven nog geleefd werd. Ja, je leest het goed. Ik leefde niet mijn leven maar ik liet de invulling van mijn dagen bepalen door de omstandigheden of verwachtingen van anderen. Heel lang heb ik dit volgehouden omdat ik  niet beter wist. Het is een automatisme dat zich ergens in mijn leven had ontwikkeld en een lange tijd was dit oké voor mij.

 

Tot het moment kwam dat het me tegen ging staan. Ik merkte dat ik mijn eigen behoeftes opzij schoof om te doen wat anderen van mij verwachtten of dat er weer iets anders gebeurde waardoor ik weer mijn eigen plannen weer overboord gooide. Herkenbaar?

Ergens wist ik dat dit niet de bedoeling was. Het voelde alsof ik continue bezig was voor en met de wereld om mij heen. En zo ontstond er een enorme weerstand in mij. Bij elke vraag, verwachting of opdracht voelde ik weerstand opkomen en ging vanuit die energie ook actie nemen. Je kan je misschien wel voorstellen dat ik het mezelf niet makkelijker maakte op deze manier. Ik voelde me af en toe echt een puber, haha.

 

Weerstand is niets meer dan je ergens tegen verzetten. Je probeert iets tegen te houden. Vaak wordt weerstand als negatief gezien. Een gevoel wat je maar naast je neer moet leggen of zoals coaches vaak zeggen "iets waar je doorheen moet gaan". Met als gevolg dat je over de weerstand heen stappen en toch datgene doet waar je weerstand op voelt.  Ja, op deze manier ga je door de weerstand heen maar de vraag is wat doet dit met jou en wat levert dit je op?

 

Wat ik toen nog niet wist is dat achter weerstand altijd een verlangen zit. Er is een reden waarom je iets niet wilt (de weerstand) en er is altijd iets wat je wel wilt (het verlangen).  Vanaf het moment dat ik mijn weerstand elke keer op deze manier ben gaan onderzoeken heb ik ontdekt dat het heel eenvoudig is om weerstand van een situatie af te halen. Je maakt een shift van niet helpende gedachtes en een lage energie naar helpende gedachtes en een hogere energie. Je gaat ervarenn dat je hierdoor de dingen makkelijker en met meer plezier doet en dat je kan genieten van het eindresultaat. Je hebt dus een keuze op welke manier jij de dingen doet en welk gevoel je van het eindresultaat krijgt.

 

Vandaag wil ik 3 tips met je delen die helpen om te ontdekken welk verlangen onder de weerstand zit:

Tip 1: Als je weerstand voelt stop even met waar je mee bezig bent en check bij jezelf wat de reden is dat je nu weerstand voelt.

En dan bedoel ik ook de ECHTE reden. Ga eens een laagje dieper bij jezelf intunen om te ontdekken wat hier echt aan de hand is.

Tip 2: Ontdek welk verlangen schuilt er achter deze weerstand.

Probeer eens te ontdekken wat je wel zou willen ervaren.

Tip 3: Vind een manier waardoor je de weerstand van de situatie afhaalt.

Ga actie nemen vanuit jouw verlangen die je bij tip 2 hebt ontdekt.

 

Neem heel bewust de tijd om deze 3 tips toe te passen als je weerstand voelt. In het begin zal dit wat meer tijd kosten maar hoe vaker je deze stappen volgt des te sneller je kan omschakelen in mindset en energie.

 

Ik hoop dat deze tips ervoor zorgen dat je niet meer door je weerstand heen gaat maar bewust kiest voor een manier die werkt voor jou. 

 

P.S. Elke maand heb ik een aantal plekjes in mijn agenda gereserveerd voor gratis online coachsessies van 30 minuten. Tijdens dit gesprek help ik jou om helderheid te krijgen in jouw persoonlijke situatie en geeft ik je tips en inzichten waardoor jij weet wat je kan doen om dichter bij jouw verlangen te komen. Mocht je hier interesse in hebben dan kan je via onderstaande button direct een sessie inboeken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.