Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 20:39

Het is een van de meest gehoorde gedachtes en gevoelens van hooggevoelige vrouwen: Je voelt jezelf anders dan anderen.

Heel eerlijk, herken jij dit gevoel of deze gedachte ook? Ik herken het gevoel als geen ander!

Maar als ik nu zie dat mijn Facebook Community speciaal voor hooggevoelige moeders in 4 maanden is gegroeid naar meer dan 320 leden,  vraag ik me toch af of we ook echt anders zijn dan anderen?

Jezelf anders voelen dan anderen. Het is een onderwerp dat me lang heeft bezig gehouden. Want mijn mooie hoofd wilde natuurlijk heel graag kunnen verklaren waarom ik me anders voelde. Wat was de oorzaak dat ik me anders voelde? Was het iets dat ik mezelf had aangepraat? Was het misschien mijn angst en onzekerheid? Kreeg ik misschien dingen uit mijn buitenwereld gespiegeld waardoor ik dit gevoel kreeg? Pff... Ik heb wat nachten wakker gelegen op zoek naar antwoorden.

Ik heb inmiddels mijn antwoord op deze vraag gevonden. En als jij ook met deze vraag rondloopt, dan kan mijn antwoord jou misschien ook meer helderheid kan geven.  

De enige reden waarom ik me anders kan voelen dan anderen is doordat ik mezelf aan het vergelijken ben met anderen.

Wil je deze zin eens hardop voor jezelf herhalen...

 

Als je eerlijk bent, vergelijk jij jezelf ook weleens met anderen?

Naar mijn idee is dit iets wat we als mens allemaal doen. Vaak onbewust waardoor je niet eens door hebt dat je dit doet. 

Ooit is er door de maatschappij een beeld gevormd over ‘normale mensen’. En wanneer je er net iets anders uitziet, je anders gedraagt of je anders voelt pas je dus niet in dat hokje van normale mensen.
Als jij dat gevoel hebt, dat je anders voelt dan anderen, besef jij je dan dat je onbewust zelf invulling aan dit hokje geeft? En dat jij jezelf dus ook buiten dit hokje plaatst? 

In de kern zijn we namelijk allemaal hetzelfde lieve vrouwen. Allemaal mooie mensen van vlees en bloed met ieder zijn of haar mooie en minder mooie kanten. Wanneer je stopt met jezelf te vergelijken met anderen dan zal je merken dat dit gevoel steeds meer naar de achtergrond gaat verdwijnen. 

 

Hooggevoelige vrouwen zijn niet anders. Ze hebben alleen andere behoeftes.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.