De zoektocht naar geluk

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 13:52

Weet je wat zo bijzonder is? We hebben allemaal een eigen leven, we hebben allemaal een eigen visie over het leven en we leven ons leven op onze eigen manier. Toch is er 1 ding dat de meeste van ons gemeen hebben. Iets wat als een rode draad doorloopt bij alles waar we willen en wat we doen.

En weet je wat deze rode draad is? GELUK.
Geluk lijkt de eindbestemming die we via allerlei andere doelen willen bereiken.

Denk jij wel eens na over waarom je iets doet? Denk je weleens na over waarom je dat doel zo graag wil bereiken? Het is heel interessant om jezelf regelmatig deze waarom vraag te stellen. Ga maar eens wat dieper voelen. Wat is de écht reden waarom je een bepaald doel zo graag wil bereiken?

Ik vind het een heel mooi idee dat de meeste van ons als eindbestemming GELUK hebben. Een mooier en intenser gevoel bestaat er naar mijn idee niet.

Misschien herken jij dit ook wel, dat je op zoek bent naar geluk. En heb jij voor jezelf ook allemaal doelen die je helpen om deze eindbestemming te bereiken. Waarschijnlijk heb je ook al vaker het geluk ‘gevonden’ maar voel je het net zo makkelijk weer als zand tussen je vingers wegglippen... Je bent echt niet de enige. Veel vrouwen blijven rondjes lopen in hun zoektocht naar geluk. Ik was ook één van deze vrouwen.

Waar ik achter ben gekomen is dat we ons geluk te vaak laten afhangen van externe factoren. Als ik jou de vraag stel ‘maakt jou gelukkig?’ Wat is dan jouw antwoord? Wacht nog even met doorlezen tot je deze vraag hebt beantwoordt :).

De meeste vrouwen aan wie ik deze vraag stel antwoorden met: ik ben gelukkig omdat .... ik een fijne relatie heb, mijn droombaan heb, genoeg geld heb, net een nieuw huis heb gekocht. Allemaal fantastische dingen uiteraard! Maar ben je je er bewust van dat als jouw geluk van deze dingen afhangt dat jouw geluk aan een heel dun draadje hangt? En dat deze omstandigheden vroeg of laat weer kunnen verdwijnen en daarmee dus ook jouw geluk? Een kleine reminder ‘nothing last forever’, alles is altijd in beweging.

Hoe gelukkig ben je als alles wat jou nu gelukkig maakt wegvalt?

Natuurlijk is het fijn om te leven in juiste omstandigheden maar dit zorgt niet per definitie voor geluk. Kijk maar naar grote bekendheden, zoals bijvoorbeeld Whitney Houston. In de ogen van buitenstaanders had zij (bijna) alles om gelukkig te kunnen zijn, toch? Maar het tegendeel was waar... De documentaire die over haar is gemaakt heet ‘Can i be me’. En dit is precies de reden waardoor de meeste vrouwen rondjes blijven lopen in hun zoektocht naar geluk.

De korte momenten van geluk door externe omstandigheden zijn fijn en mag je zeker van genieten maar om het blijvende gevoel van geluk te kunnen ervaren gaat het er vooral om dat jij jezelf leert kennen, wie ben jij werkelijk diep van binnen? Zonder alle conditionering en aannames? Wat zit er onder die laag van conditioneringen en gewoontes en wil heel graag gezien of gehoord worden? Waar wordt jij blij van? wat geeft jou energie? Daarnaast is het ook belangrijk om de minder mooie kanten van jezelf aan te durven kijken en hieraan te gaan werken om deze stukken vervolgens te kunnen accepteren.

De enige plek waar jij altijd geluk zal vinden is in jezelf. Het geluk zit in de persoon wie jij werkelijk bent. Ik nodig je uit om dit bij jezelf gaat ontdekken, wie ben jij werkelijk? En als jij vervolgens stapje voor stapje vanuit die jij gaat leven dan weet ik zeker dat jouw zoektocht naar geluk niet langer meer nodig is.

Leef je leven op een manier die past bij wie jij werkelijk bent en ontdek de bron van oneindig geluk.


Liefs Priscilla

PS. Herken jij jezelf in die vrouw die vastloopt in haar zoektocht naar geluk? Of wellicht heb je alles om gelukkig te zijn maar voel je je niet gelukkig? Kies er dan voor om te gaan ontdekken wie jij werkelijk bent! Het is een ontdekkingstocht, een diep dive, in jouw innerlijke wereld waardoor jij zulke andere resultaten gaat zien en ervaren dan je tot nu toe kent.
Ben jij klaar om niet langer afhankelijk te zijn van andere of de perfecte omstandigheden en wil je die shift in jezelf gaan maken? Stuur mij dan een mail (info@priscillamassaar.nl) of stuur me een berichtje via Instagram en we gaan samen even in gesprek over wat ik voor jou hierin kan betekenen.
 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.